Tråden startades av: Erik  2024-05-05 22:18:45
EASA + FAA 
Hejsan,

Som många piloter har jag också drömmen om att bli en pilot. Innan jag sätter igång med pilot utdelning är det en stor fråga som cirkulerar kring mig. Frågan är om det är värt att göra en utbildning där dem erbjuder både EASA och FAA i en utbildning?
Jag skulle behöva betala ungefär lika mycket för att göra en utbildning med både EASA och FAA licens om jag enbart skulle betala för EASA.

Skulle ni kunna dela era tankar med mig kring detta, om det är värt att göra det eller inte?

Om man redan har en EASA, hur går processen till för att få en FAA? behöver man utföra FAA som en nybörjare eller gör man bara någon kurs för konversation, då man redan har EASA?

Tack för din hjälp:)

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

050
2024-05-08 01:55:09
SV: EASA + FAA
Att gå från EASA till en FAA licens är busenkelt från vad jag har hört. Tycker att du borde satsa på en EASA licens och senare i livet om det passar dig, fixa en FAA cert. Beror sjävklart också på dina personliga mål för din framtida karriär. Vilken skola hade du tänkt? Har för mig att en EASA+FAA program bör kosta mer än enbart EASA men vet ej så mycket om sådana program

Lycka till
Flygupplevelse.com
2024-05-06 08:48:34
SV: EASA + FAA
Hej Erik,

Kul att du har tankar på att bli Pilot. Skulle säga att både är bra EASA om man är EU medborgare och FAA om man har tillstånd att arbeta i USA. Annars ta certet där du kan bo och arbeta. Det går alltid att konverta vid senare tillfälle. Rekommenderar att börja med ett PPL på hemmaplan först innan du låser upp dig på lockande paket erbjudande som kommer kosta dig lika mycket i slutändan.
 

Tillbaka

Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev